Persondatapolitik

I det følgende gengives Advokatfirmaet Dickmeiss ApS’s politik for behandling af personoplysninger.
Baggrunden for persondatapolitikken er, at det herigennem sikres, at Advokatfirmaet Dickmeiss ApS respekterer den enkeltes rettigheder og behandler indhentede personoplysninger i overensstemmelse med den gældende lovgivning herom, herunder Persondataloven og Persondataforordningen. Datatilsynet fører tilsyn med lovens overholdelse.

1. Advokatfirmaet Dickmeiss ApS’s indsamling af personoplysninger

Advokatfirmaet Dickmeiss ApS indsamler personoplysninger om en person, når

a. En klient afgiver oplysninger til advokatfirmaet

b. Advokatfirmaet modtager personoplysninger i en sag fra modparten, offentlig myndighed elle tredjemand

c. Advokatfirmaets hjemmeside og facebookprofil besøges (via cookies)

d. Tjenester på advokatfirmaets hjemmesiden benyttes

e. Tjenester på advokatfirmaets facebook benyttes

Advokatfirmaets hjemmel til at indhente personoplysninger sker på baggrund af et samtykke, et retskrav, en retlig forpligtelse, kontraktforhold (klientrelation), eller hvis forfølgning af en legitim interesse overstiger den enkeltes interesse, grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder.

2. Hvornår sker indsamlingen?

Indsamlingen af personoplysninger sker ved, at klienten i møder eller pr. korrespondance med ansatte hos Advokatfirmaet Dickmeiss ApS afgiver oplysninger til brug for en given sag.

Der kan desuden indsamles personoplysninger i forbindelse med sagens behandling, f.eks. fra en modpart, en domstol eller andre tredjeparter som f.eks. myndigheder og andre rådgivere.

Herudover indsamles oplysninger om din færden på advokatfirmaets hjemmeside og facebookprofil, når dette bliver lagret via cookies og når tjenester på Advokatfirmaet Dickmeiss ApS’s hjemmeside og facebookprofil benyttes, såsom forespørgsel omkring en given sag via vores kontakt funktion, brevkasse eller ansøgning om job, som forudsætter, at du afgiver visse personlige oplysninger.

Hvad er ”cookies”?

En cookie er en lille tekstfil, som gemmes i webbrowseren på din computer, smartphone, tablets eller hvad du ellers surfer nettet med, når du besøger hjemmesiden. Cookies gør det muligt at genkende din computer mv. og samle information om, din adfærd på nettet, herunder hvilke sider og funktioner, der besøges med din browser, samt sikre at den fungerer rent teknisk. I nogle tilfælde er cookies den eneste måde, at få et website til at fungere efter hensigten. En cookie er en passiv fil og kan ikke indsamle oplysninger på din computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Den er anonym og indeholder ingen personoplysninger. Cookies anvendes af stort set alle websites

3. Hvilke oplysninger indsamles

De personoplysninger som Advokatfirmaet Dickmeiss ApS’s indsamler, kan for eksempel omfatte dit navn, e-mailadresse, telefonnummer og lignende identifikationsoplysninger m.v.

Herudover kan mere følsomme oplysninger indsamles f.eks. om helbredsforhold og strafbarforhold, men kun hvis det er relevant for sagen.

4. Til hvilke formål indsamles oplysningerne

Advokatfirmaet Dickmeiss ApS indsamler personoplysninger for at kunne svare på forespørgsler og/eller levere en given rådgivningsydelse til klient. De personer, som kontakter os accepterer at kunne kontaktes på e-mails, telefon eller andre meddelelser fra os med svar på forespørgsel, tilbud mv. Advokatfirmaet Dickmeiss ApS kontakter en person kun som led i en klientrelation og for at varetage klientens interesse i sagsøjemed.

Du har altid mulighed for efterfølgende at angive, at du fremover ikke ønsker at modtage henvendelser fra os.

5. Advokatfirmaet Dickmeiss ApS’s videregivelse af dine personoplysninger

Personoplysninger vil ikke uden indhentelse af den pågældendes samtykke, blive gjort til genstand for anden ekstern videregivelse, medmindre der er hjemmel hertil i lov. Dog vil advokatfirmaet, såfremt der skal oprettes en separat klientkonto for en klient, videregive klientens id-oplysninger til banken, idet kontoen i modsatfald ikke kan oprettes.

Advokatfirmaet Dickmeiss ApS kan endvidere videregive personoplysninger til offentlige myndigheder eller andre i det omfang dette følger af gældende lovgivning, eller hvis Advokatfirmaet Dickmeiss ApS bliver pålagt videregivelse af en kompetent domstol.

Dette kan eksempelvis være videregivelse af sygesikring og kørekort i forbindelse med foranstaltninger mod hvidvaskning. Se mere om dette under fanen ”Regler om hvidvask” på hjemmesiden under ”om os” .

6. Dataportabilitet

Alle har ret til dataportabilitet i forbindelse med Persondataforordningen.

Dataportabilitet betyder, at en person fremover har ret til at kræve de persondata, som Advokatfirmaet Dickmeiss ApS behandler, udleveret eller overført til en anden dataansvarlig, såfremt behandlingen af persondata beror på samtykke eller nødvendigheden for gennemførelse af en kontrakt, og at behandlingen foregår med automatiske midler.

Du kan som den registrerede anmode om, at persondata overføres direkte fra den ene dataansvarlige til den anden dataansvarlige, hvor det er teknisk muligt.

Du vil kunne få udleveret personoplysninger i et struktureret og almindelig anvendt maskinlæsbart format. Dette kan ske på info@advokatdickmeiss.dk og/eller ved direkte henvendelse på telefonnummer 63 130 130.

7. Behandling hos tredjepart

Personoplysninger vil ikke blive behandlet af tredjepart og ej heller vil disse blive overført til andre lande uden for EU/EØS.

8. Lagring af personoplysninger

Advokatfirmaet Dickmeiss ApS opbevarer kun personoplysninger, så længe dette er nødvendigt til opfyldelse af de formål til hvilke personoplysningerne er indsamlet. Formålet er, at oplysningerne anvendes til, at give den fornødne og kompetente rådgivning.

9. Beskyttelse af dine personoplysninger

Advokatfirmaet Dickmeiss ApS bestræber sig på bedst mulig måde at beskytte kvaliteten og integriteten af dine personoplysninger. Advokatfirmaet Dickmeiss ApS har implementeret sikkerhedsforanstaltninger med henblik herpå. Det er sikret både med organisatorisk og med tekniske foranstaltninger, som er implementeret i den daglige arbejdsgang. Vi har også indgået databehandleraftaler med vores samarbejdspartnere, f.eks. software-leverandøre, ekstern bogholder, revisor m.m. som herefter yder et meget højt sikkerhedsniveau i vores IT-systemer. De sikrer løbende opdateringer af IT-systemer, idet dette sikre en høj sikkerhed ved behandling af personoplysninger.

10. Din ret til indsigt

Du har ret til at få indsigt i hvilke personoplysninger, som Advokatfirmaet Dickmeiss ApS behandler om dig. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod indsamlingen og mod den videre behandling af dine personlige oplysninger. Dette kan ske på info@advokatdickmeiss.dk og/eller ved direkte henvendelse på telefonnummer 63 130 130.

11. Berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger

Hvis du ønsker, at Advokatfirmaet Dickmeiss ApS berigtiger eller sletter personoplysninger, som Advokatfirmaet Dickmeiss ApS har indsamlet om dig, eller ikke ønsker at modtage flere meddelelser, telefonopkald eller andet fra os, kan du rette henvendelse til os. Dette kan ske på info@advokatdickmeiss.dk og/eller direkte på telefonnummer 63 130 130.

12. Dataansvarlig hos Advokatfirmaet Dickmeiss ApS

Advokat Vilhelm Dickmiess er dataansvarlig hos Advokatfirmaet Dickmiess ApS. Kontakt ham i tilfælde af spørgsmål.

13. Regler

De regler, der gælder for al behandling af personoplysninger findes nedenfor:

Persondataloven

Persondataforordningen

Vejledning om de registreredes ret

Du kan ligeledes klage over behandling af oplysninger til tilsynsmyndigheden, som er Datatilsynet.

Oplysninger om Advokatfirmaets Dickmeiss ApS’s behandling af personop-lysninger m.v.

1. Advokatfirmaet Dickmeiss ApS er den dataansvarlige – hvordan kontakter du os?

Advokat Vilhelm Dickmeiss er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig. Du finder vores kontaktoplysninger nedenfor.

Advokatfirmaet Dickmeiss ApS

Albanigade 44
5000 Odense C
Cvr-nr.: 38579134
Telefon: 63130130
Mail: info@advokatdickmeiss.dk

2. Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kon-takte vores databeskyttelsesrådgiver.

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på følgende måder:

  • På e-mail: vd@advokatdickmeis.dk
  • På telefon: 63133300
  • Ved brev: Advokatfirmaet Vilhelm Dickmeiss, Albanigade 44, 5000 Odense C

3. Formålene med retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger

Advokatfirmaet behandler dine personoplysninger til følgende formål:

At håndtere det opdrag, som du har givet os.

Endvidere sker det til i visse situationer til opfyldelse af reglerne om bekæmpelse af hvidvask.

Retsgrundlaget for advokatfirmaets behandling af dine personoplysninger udføres med hjemmel i persondataforordningen artikel 6, stk. 1 b ”behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelse

af en kontrakt, som du er registreret part i eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltning at træffes på den registreredes anmodning forud for indgåelsen af en kontrakt”.

Advokatfirmaets behandling af en personoplysning i henhold til reglerne om bekæmpelse af hvidvask udføres med hjemmel i persondataforordningens artikel 6, stk. 1 c ”behandlingen er nødvendig for overholdelse af en retlig forpligtelse, som det påhviler den dataansvarlige”.

Den retslige forpligtelser, der påhviler advokatfirmaet er overholdelsen af hvidvaskningslovens kapitel 3.

4. Kategorier af personoplysninger

Advokatfirmaet behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Stamoplysninger, herunder fulde navn, cpr.nr. og folkeregisteradresse, kontaktoplysninger, her-under telefonnummer og mailadresse m.v.

5. Modtagere eller kategorier af modtagere

Advokatfirmaet videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

Som et led i behandlingen af dine personoplysninger videregiver advokatfirmaet dine personop-lysninger til advokatfirmaets databehandler og til offentlige instanser.

Videregivelsen af personoplysninger til offentlige instanser finder kun sted, hvis udfyldelsen af en given tjeneste nødvendiggør videregivelsen. Endvidere vil advokatfirmaet, såfremt der skal oprettes en separat klientkonto for en klient, videregive klientens id-oplysninger til banken, idet kontoen i modsat fald ikke kan oprettes.

Databehandler: Personnummeroplysninger afgivet til advokatfirmaet behandles på vores data-behandler, IT Relation A/S’ sikre servere.

Der foreligger en databehandleraftale mellem advokatfirmaet og vores databehandler, hvilket sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med de anførte formål.

6. Overførsel til modtagere i tredjelande, herunder internationale organisationer

Advokatfirmaet videregiver aldrig dine personoplysninger til virksomheder eller personer i tred-jelande.

7. Opbevaring af dine personoplysninger

Afgivne personoplysninger til advokatfirmaet slettes eller gøres uidentificerbare, når de ikke længere tjener det formål, hvortil de er indsamlede.

Helt konkret afhænger periodens længde af, hvorvidt de afgivne personoplysninger medfører igangsættelse af din sag og dermed etablering af klientforholdet.

Etableres der et klientforhold, vil dine personoplysninger blive slettet eller blive gjort uidentifi-cerbare 5 år efter sagens afslutning. Sagen regnes som værende afsluttet ved den sidste ende-lige fakturering.

I enkelte situationer vil dine personoplysninger dog blive behandlet/opbevaret i en længere periode, såfremt formålet med den videre behandling af dine personoplysninger er forenelig med eller identiske med formålet indsamlet eksempelvis i forhold til hvidvask eller hvidvask-ningsloven.

Etableres der ikke et klientforhold, vil dine personoplysninger blive slettet og gjort uidentificer-bare efter 30 dage.

8. Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Dette kan du gøre ved at kontakte advokatfirmaet på de kontaktoplysninger, der fremgår ovenfor i punkt 1.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behand-ling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tids-punktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virk-ning fra dette tidspunkt.

9. Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til advokatfirmaets behandling af oplysninger om dig.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte advokatfirmaet.

Ret til at se oplysninger (indsigtsret)

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.

Ret til berigtigelse (rettelse)

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Ret til sletning

I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores al-mindelige generelle sletning indtræffer.

Ret til begrænsning af behandling

Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvarer eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Ret til indsigelse

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores eller lovlige behandling af dine per-sonoplysninger. Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring.

Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataan-svarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettighe-der, som du finder på www.datatilsynet.dk.

10. Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behand-ler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Centralt ved domhuset med masser af parkeringsmuligheder og adgang til offentlig transport

Albanigade 44, 1. sal i Odense

 

Bestil et uforpligtende og gratis møde med en af vores advokater

Kontakt Advokat Dickmeiss eller advokat Niclas Turan Kandemir og aftal et uforpligtende gratis møde, hvor du kan få en foreløbig vurdering af dit problem. Du er også velkommen til at sende en mail via brevkassen, og få et gratis svar på dit spørgsmål.