Case

Frifundet for vold af særlig farlig karakter

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Ung mand frifundet for vold af særlig farlig karakter

Vold i Svendborgs natteliv
En ung mand af somalisk herkomst var sammen med en anden somalisk mand blevet tiltalt for at have deltaget i et overfald på nogle unge danske mænd i nattelivet i Svendborg. Forsvarsadvokat Dickmeiss var forsvarer for den ene tiltalte.
Slag og spark i hovedet
De to tiltalte var tiltalt for sammen med nogle andre ukendte gerningsmænd at have slået og sparket to personer på kroppen og i hovedet, herunder sparkede perspnerne i ansigtet mens de lå ned. Den ene tiltalte erkendte at have været involveret, men gjorde gældende at han handlede i selvforsvar. Den anden tiltalte nægtede forholdet. Han erkendte at han havde været i byen, men nægtede at han skulle have deltaget i et slagsmål eller have overfaldet nogen. Det var denne person som forsvarsadvokat Dickmeiss var forsvarer for.
To personer havde været udsat for vold
Det var ubestridt, at der var foregået et eller andet voldeligt i løbet af aftenen. Således var to danske mænd kommet til skade og havde alvorlige skader bl.a. i ansigtet. Ingen af de forurettede kunne med sikkerhed udpege gerningsmændene.
Vidner til episoden afgav forskellige forklaringer
Under retssagen blev syv vidner afhørt om hvad de havde oplevet om aftenen. De afgav meget forskelllige forklaringer om hvordan gerningsmændene så ud og hvad der var sket. Ingen af vidnerne kunne med sikkerhed udpege de tiltalte som dem der der havde udøvet volden.
Manglende bevis for tiltaltes skyld
På baggrund af de uoverensstemmende forklaringer der blev afgivet, og da ingen med sikkerhed kunne udpege de tiltalte som gerningsmændene, frifandt retten de tiltalte. For så vidt angår den tiltalte, der erkendte, at han havde slået, men sagde at dette var sket i nødværge, fandt retten på baggrund af de forskellige forklaringer ikke, at man kunne afvise hans forklaring, hvorfor man også frifandt ham.

Kontakt Advokat Dickmeiss hurtigst muligt, hvis du er involveret i en straffesag.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg