Case

Frifundet for drugrape

Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

Frifundet for drugrape

Forsvarsadvokat Dickmeiss var forsvarer for en mand, der var tiltalt for at have udnyttet en kvindes tilstand for at opnå samleje og anden kønslig omgang med hende. Dette er den voldtægtsform der kaldes tilsnigelse og er strafbar efter straffelovens § 216, stk. 1. nr. 2.

Kvinden var i henhold til anklageskriftet som følge af indtagelse af alkohol og medikamenter kommet i en sådan tilstand, at hun havde været ude af stand til at modsætte sig, at manden havde samleje og anden kønslig omgang med hende. Manden nægtede forholdet, men erkendte at han havde haft anden kønslig omgang med kvinden, men forklarede at dette var sket frivilligt. Han forklarede, at de havde mødt hinanden på en bar og de var gået hjem sammen. De var startet med at have sex, men manden afstod fra samleje, da han erfarede, at kvinden var jomfru. Kvinden kunne hun ikke huske noget fra det tidspunkt, hvor hun møde manden og til hun vågnede op om næste morgen i hans seng.

Der var videooptagelser fra den bar, hvor manden og kvinden havde mødt hinanden og de viste, at manden og kvinden havde været intime over for hinanden på baren, herunder kysset hinanden inderligt og intenst. Da de forlod baren gik hånd i hånd. I kvindens krop blev der fundet forskellige medikamenter, som formentlig stammede fra noget medicin, som hun havde indtaget. Herudover blev der fundet kokain i hendes krop, men man kunne ikke udelukke, at hun havde indtaget dette forud for den aften, hvor manden og kvinden gik hjem sammen.

På baggrund af videooptagelserne og det faktum, at det ikke med sikkerhed kunne lægges til grund, at kvinden som følge af alkohol – og/eller medicinindtagelse havde været i en tilstand, hvor hun ikke havde været i stand til at modsætte sig mandens handlinger, blev manden frifundet.

Advokatfirmaet Dickmeiss har kontor i Odense og hjælper dagligt mange med spørgsmål vedrørende familiesammenføring og opholdstilladelse.

Del indlæg