Vilhelm Dickmeiss

63 13 33 00
30 52 58 82
vd@advokatdickmeiss.dk

Juridisk karriere

Vilhelm Dickmeiss blev juridisk kandidat i januar 1993. Straks efter eksamen blev han ansat i Københavns Huslejenævn, hvor han var indtil marts 1995. Herefter blev Vilhelm Dickmeiss ansat i Justitsministeriet og blev tilknyttet Registertilsynet. Her var han i godt 1 år, hvorefter han blev udstationeret til Grønlands Landsret som dommerfuldmægtig.

Efter 2 år som dommerfuldmægtig fik Vilhelm Dickmeiss sin beskikkelse som advokat og brugte denne beskikkelse til at få ansættelse hos advokatfirmaet Kønig, Homann og Erichsen i firmaets grønlandske afdeling i Nuuk. I forbindelse med en fusion overgik ansættelsen til Nuna Advokater – der var et datterselskab til det daværende Dania Advokater i Danmark – og Vilhelm Dickmeiss var med til at opbygge og lede Nuna Advokater.

Efter 6 år som advokat i Grønland flyttede Vilhelm Dickmeiss tilbage til Danmark, hvor han blev ansat som advokat hos Advokatfirmaet Helbing A/S i Odense, hvor han var indtil han pr. den 1. maj 2006. Herefter valgte at gå selvstændig og etablerede sit eget advokatkontor, som han fortsat driver i dag.

Kontakt med Vilhelm

Møderet for Landsret og Højesteret | Hverv

Vilhelm Dickmeiss fik Møderet for Landsret i 1998 og Møderet for Højesteret i 2004. Han har i perioden fra 1998 til 2004 været Formand for Det grønlandske Politiklagenævn og har endvidere deltaget i undervisning af kredsdommere i Grønland, ligesom han har undervist og eksamineret forsvarere i Grønland. Han har i perioden 2008-2016 siddet i Bestyrelsen for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Vilhelm Dickmeiss er beneficeret advokat ved Retten i Odense og tillige beneficeret advokat ved Retten i Grønland.

Vilhelm Dickmeiss etablerede i 2015 et filialkontor i Vollsmose og var med til sideløbende hermed at starte en retshjælp i Vollsmose, der fortsat eksistere i dag. For dette tiltag fik Advokatkontoret Dickmeiss i 2015 Innovationsprisen fra Danske Advokater.

Kontakt med Vilhelm

Privat

Vilhelm Dickmeiss er født i 1966 i København og er opvokset på Lolland, i Toronto i Canada og fra 1975 i Odense, hvor han har gået på Hunderupskolen og Vestre Skole. I 1982 startede han på Odense Katedralskole, hvor fra han i 1985 blev student. Efter studentereksamen aftjente han sin værnepligt som MP-sergent. Efter værnepligtstiden startede Vilhelm Dickmeiss med at læse jura på Københavns Universitet, hvor fra han tog sin kandidateksamen som i januar 1993.

Vilhelm er gift med Charlotte, der arbejder på Syddansk Universitet. Sammen har de 4 børn, der alle har gået Odense Katedralskole, ligesom Vilhelm.

Vilhelm er en habil tennisspiller, dyrker lidt fitness og løber jævnligt. Han har flere gange prøvet kræfter med maratondistancen. Da han boede i Grønland sejlede han så ofte som muligt på fjorden og nød at fiske og gå på jagt. Vilhelm har gennem årene fanget mange ørreder og nedlagt flere rensdyr. Nu bruger han en stor del af sin fritid i sit sommerhus på sydfyn, hvor han dog hverken fisker eller går på jagt.

Kontakt med Vilhelm